Bakgrund
Under 10 år har Drivkraft Malmö erbjudit elever på högstadiet samt deras föräldrar möjlighet att få en egen mentor som agerat som en god förebild under en tid i livet. En vän som man har kunnat umgås med, prata, ta en fika eller promenad med. Många är historierna som återberättar vilken oerhörd betydelse denne mentor haft för den enskilde individen och hur deras samvaro lett till att man klarat skolan med godkända betyg och fått en vän för livet.

Många är de föräldrar som fått en samtalspart, någon att tala svenska med och en vän att samtala med kring det som ibland känns nytt och svårt.

Nu tar vi steget vidare och erbjuder äldre en möjlighet till ett nytt bollplank eller vän i sitt liv via Drivkraft Senior.

Tanke och syfte
Känner Du dig ensam? Som att tiden runtom aldrig räcker till för att du ska få ta en kopp kaffe med någon, hinna gå en promenad eller bara sitta och småprata? Är barn och barnbarn kanske på annan ort och har pandemin gjort att du känner dig mer isolerad än tidigare?

Om du vill ha en ny person i ditt liv som kan agera bollplank, vara den du ringer då och då för att få prata, tar en fika med eller kanske följer med på en promenad då ska du prata med oss.

Drivkraft Senior har ett nätverk av frivilliga som kan matchas ihop med dig, allt efter de önskemål du har. Vi har människor i alla åldrar som gärna ses två gånger per månad för en promenad, fika eller bara finns där för ett samtal. Alla är rekryterade av oss, arbetar volontärt dvs utan betalning och har fått en utbildning av oss. Vi tar också utdrag ur belastningsregistret.

Vi finns med under hela tiden och ordnar även gemensamma aktiviteter ibland, för de som så önskar.

Varmt välkommen!

Arianna Pilhav
070-443 16 31
Drivkraft Senior